Novosti  » Vreme za popravku ili zamenu klima uređaja

Uvek se radi o teškoj odluci kada treba da presudite da li vaš klima uređaj treba popraviti ili je vreme za zamenu celokupnog sistema. Troškovi stalne popravke klima uredjaja mogu u jednom trenutku dostići zaista pozamašnu sumu, ali i kupovina novog sistema za hlađenje je takođe veliki izdatak. Zato pre donošenja odluke, pogledajte neke podatke koji Vam mogu pomoći, kako biste bili sigurni da je vreme da prestanete sa popravkom i da je vreme za zamenu:

1. Koliko često se Vaš sistem za hlađenje kvari?

Ako Vaša klima ima radini vek između 10 do 15 godina, verovatno je vreme da razmotrite opciju zamene celokupnog sistema. Klima uređaj koji je proizveden danas biće energetski efikasan, što će doneti uštedu novca na duže staze i nećete morati da se brinete o tome da li ćete moći da se rashladite tokom vrućih letnjih dana, koji su nam sve bliži.

2. Da li se osećate prijatno u Vašem domu?

Ovo je nešto što možete odmah primetiti. Ukoliko temperatura u vašem stanu/kući ne može da se održava na određenom nivou, Vaš klima uređaj ili netačnih dimenzija za Vaš dom ili Vam je potrebma popravka klima uredjaja ili zamena klime.

Zamena klime i popravka klime

3. Koliko je star Vaš sistem za hlađenje?

Ukoliko ste primetili da računi postaju sve veći, dok ne pokrećete često vaš klima uređaj, to je znak da je vaš sistem za hlađene pri izdisaju. Pogledajte Vaš mesečni račun, izmerite potrošnju električne energije i uporedite sa potrošnjom od prošle godine. Ako postoji veliko povećanje potrošnje to je siguran znak da je potreban novi klima uređaj. Kako sistem stari, on mora više da radi pa samim tim troši i više električne energije.

4. Koliko su vam visoki računi za struju?

Ukoliko ispitivanjem vaših računa za električnu energiju otkrijete da je račun sve veći i veći to je odličan pokazatelj da je pravo vreme da se izvrši zamena klime. Izvršite procenu potrošnje električne energije u odnosu na prošlu godinu, ako primetite veliki porast potrošnje, tada je dobro da znate da novom sistemu za hlađenje treba manje rada kako bi povećao komfor u stanu odnosno kući, štedeći električnu energiju u Vašem domu.

Posvećeni smo povećanju udobnosti i komfora u Vašem domu. Kako bi mogli da garantujemo da ćete imati koristi od ulaganja u klimatizaciju, želimo tačno da znate da li je moguća popravka klima uređaja ili je bolje rešenje zamena sistema za hlađenje. Ukoliko želite da zakažete servisiranje klima uredjaja, popravku klime ili zamenu klime, naš tim je tu za Vas. Pozovite nas na 067 766 21 28 ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano za servisiranje klima uredjaja, popravke klima uredjaja ili zamene klime.