Novosti  » 7 znakova da Vam je potreban vodoinstalater

Lako je ignorisati probleme vezane za vodovodne instalacije, naročito ako Vam se čini da problem možete lako rešiti sami. Međutim, male smetnje u vodoinstalacijama, usled nepažnje mogu postati veliki problem i još veći trošak. Ukoliko prepoznate ove znake upozorenja i preduzmete neophodne korake, možete sprečiti manje probleme vodoinstalacija da prerestu u ozbiljan kvar koji Vam može zadavati glavobolju, takođe možete izbeći skupe popravke i osigurati da vodovodne instalacije u Vašem domu rade efikasno i bez poteškoća. U daljem tekstu navešćemo 8 znakova koji predstavljaju upozorenje, da je potrebno što pre da kontaktirate vodoinstalatera.

1. Nema vodosnabdevanja

Ukoliko u Vašem domu nema vode, uzroci mogu biti razni. Jedan od uzroka može biti česma koja curi ili, nešto ozbiljnije a to je napukla cev. Ako dođete do zaključka da nemate vode ni na jednoj česmi u vašoj kući odnosno stanu, to je definitivni znak da je vreme da se zove vodoinstalater. Cena poziva vodoinstalatera je manja od materijalnog gubitka koji može da se dogodi ako ne reagujete na vreme kada je ozbiljan vodoinstalaterski kvar u pitanju.

Lociranje napukle cevi može biti problematično, ukoliko nemate odgovarajući alat i iskustvo. Naš profesionalni vodoinstalater može brzo dijagnostikovati gde je kvar i izvršiti potrebne popravke ili zamenu delova ako postoji potreba za tim. Ovo je posebno važno da biste sprečili oštećenja u vašem domu koja može prouzrokovati voda. Druga moguća situacija koja je slična prethodnoj, jeste da imate vodu u kući ali nemate toplu vodu. To ukazuje na problem sa bojlerom ili sistemom za zagrevanje vode. Profesionalni vodoinstalater, može brzu da utvrdi i da reši ovaj problem, kako biste mogli da uživate u toplim tuševima.

2. Bučne cevi vodovodne instalacije

Bučni zvuci koji potiču iz vodovodne instalacije nisu neuobičajeni, ali zvuk udaranja ili zvižduka u cevima nije dobar znak. Ukoliko ipak čujete baš takve zvuke, moguće je da je došlo do nakupljanja minerala zbog tvrde vode. Ovaj problem može dovesti do korozije, koja kasnije može biti uzrok dodatnog oštećenja cevi i vodoinstalacija.

U ovim slučajevima je dobro poslušati mišljenje koje može dati profesionalni vodoinstalater. Nakon dijagnostike vodoinstalater može preporučiti najbolje rešenje kako bi vaše cevi ponovo funkcionisale bez problema. Neka od rešenja problema mogu biti uklanjanje kamenca, zamena cevi ili popravka cevi. Ukoliko postoje korodirane cevi, najbolje je što pre da se obratite vodoinstalateru kako biste izbegli bilo kakvo oštećenje vodom ili rizik po zdravlje.

Odgusenje odvoda

3. Vraćanje vode

Ako voda počne da se vraća u oblastima poput odvoda u podrumu ili odvoda mašine za pranje veša, to je pokazatelj da imate začepljenje u cevima i da morate potražiti usluge vodoinstalatera. Ovi problemi mogu biti deo većeg problema kao što je napukla cev ili neispravna pumpa. Najbolji način da otkrijete problem jeste da se kontaktira vodoinstalater. Cena poziva profesionalca je manja od oštećenja koja mogu nastati ukoliko ne reagujete na vreme. Takođe vodoinstalater može dati savete za preventivno održavanje, kako bi sprečili da se pomenuti problem ponovo dogodi.

4. Neprijatan miris

Oštećenje vodovodnih instalacija ili vraćanje vode može izazvati neprijatan miris iz odvoda ili cevi. Ukoliko primetite neprijatan miris koji dolazi iz vaših vodoinstalacija, najbolje je što pre pozvati vodoinstalatera. Majstor će istražiti i utvrditi šta je uzrok neprijatnih mirisa, dati svoju preporuku šta bi trebalo uraditi i uz vaš pristanak izvršiti popravku i rešiti Vas problema koji je izazivao neprijatne mirise ali takođe će zaštiti Vaš dom od daljeg oštećenja i materijalnog gubitka usled tih oštećenja.

5. Neobično visoki računi za vodu

Prateći svoje račune za vodu, možete odrediti koliko otprilike treba da izdvojite za taj račun nakon mesec dana. Ako primetite iznenadno povećanje računa za vodu, to može ukazivati na znak curenja vode ili neispravnih uređaja koji koriste vodu. Napukle cevi mogu propuštati dosta vode i samim tim dovesti do većih računa.

6. Usporeni ili začepljeni odvodi

Začepljeni odvodi su jedan od najčeših problema sa vodoinstalacijama i mogu biti uzrok sporog oticanja vode, praveći zvuk klokotanja koji dolazi iz lavaboa, takođe je i uzrok prepunjene wc šolje. Bilo koji od ovih znakova je jasan signal da treba da se kontaktira vodoinstalater. Cena porpavke je povoljnija od sanacije štete koja bi nastala ukoliko se ne posvetite rešavanju ovog problema.

Začepljeni odvodi su obično rezultat zagušenja cevi uzrokovani masnoćom, kosom, ostacima hrane ili nekim drugim predmetima. Manje blokade se mogu brzo ukloniti, ali teža začepljenja zahtevaju stručnu intervenciju. Koristeći poseban alat, vodoinstalater može brzo identifikovati i ukloniti zagušenje.

7. Planirate renoviranje

Renoviranje Vašeg doma može biti veoma izazovan posao, posebno ako se selite ili proširujete postojeće vodovodne instalacije. Bilo da se radi o montaži novog tuša, lavaboa ili šolje, potrebne su vam usluge vodoinstalatera koji će ovaj proces učiniti lakšim i efikasnijim.

Toalet koji propušta vodu može napraviti visoki račun za utrošenu vodu na kraju meseca. Zamena neispravnih delova rešava ovaj problem toaleta, a tu vam može pomoći vodoinstalater. Toaleti koji su već dugo u upotrebi mogu imati dosta problema koji takođe mogu biti rešeni. Delovi Vašeg toaleta koji se koriste duže vreme mogu biti istrošeni ili oštećeni. U tom slučaju potrebna je zamena takvih delova.

Zaključak

Ukoliko primetite bilo koji od ovih znakova, ne oklevajte da zatražite pomoć koju može pružiti naš vodoinstalater. Beograd je veliki grad, mi smo uvek dostupni i možete nas pozvati na broj telefona 067 766 21 28 ili nas možete kontaktirati putem kontakt forme. Za usluge vodoinstalatera, cene možete pogledati na stranici cenovnik ili takođe se možete informisati pomoću gore pomenutih načina.