Novosti  » Promena brinoks creva

Brinoks cevi ili brinoks crevo se sastoji od unutrašnjeg polimernog uloška, koji je dodatno ojačan isprepletanim metalnim pancirom, zato je jedan od naziva za brinoks creva i pancirna creva. Ova creva se koriste u kuhinjama ili kupatilima. Primena je raznovrsna od povezivanja slavina, baterija, tuš kabina ili hidromasažnih tuš kabina pa sve do vodokotlića i bojlera. Upravo zahvaljujući ojačanoj konstrukciji brinoks cevi mogu da podnesu veliki pritisak.

Pozvali ste vodoinstalatera da vam promeni neku ugradnu slavinu u kuhinji ili kupatilu, ili vam je bila potrebna zamena bojlera u kupatilu ili protočnog malog bojlera u kuhinji. Onda vam majstor kaže da bi vam trebala promena brinoks creva jer su dotrajala ili su lošeg kvaliteta (kupljena kod kineza) i mogu da izazovu priličnu štetu kod vas ali i u stanu ispod ako živite u zgradi.

Svako želi da prođe što jeftinije i upravo iz tog razloga ostavlja ovaj deo posla da se uradi kasnije, u nekom budućem periodu bez obzira što je savet majstora da se odmah obavi zamena brinoks creva.

Ispod teksta možete videti slike koje pokazuju šta se desilo sa brinoks crevom lošeg kvaliteta. Došlo je do korozije, zatim do pucanja kod samog holendera. To se dešava uglavnom noću kada je pritisak najjači, svakako je dobro kada ste kod kuće i možete da zatvorite ventil, samo je pitanje kada ćete čuti da nešto curi, ali za to vreme vam voda može napraviti popriličnu štetu Vama ali i stanu ispod Vas. Naravno najgori scenario je ako niste kod kuće kada dođe do pucanja brinoks creva i tada šteta može biti velika. Zato je potrebno redovno proveravanje i održavanje vodovodne instalacije i ventila.

Brinoks cevi Brinoks crevo Pancirno crevo